SEO voor dummies: tips om hoger in Google te komen

Samenvatting Artikel

Met deze handige tips kom jij hoger in Google

Heb jij een eigen website en ben je op zoek naar tips om hoger in Google te komen? Online marketing is perfect als je jouw producten of diensten wilt verkopen. Er zijn diverse aspecten die hierbij komen kijken, maar een van de meest belangrijke dingen is toch wel SEO. Dit staat ook wel voor zoekmachine optimalisatie. In dit artikel voorzien wij je van de beste tips om hoger in Google te komen. SEO voor Dummies dus! Lees snel verder voor onze handige tips!

Doe goed zoekwoordonderzoek

Een ding wat je zeker moet doen, is goed zoekwoordonderzoek. Dit is erg belangrijk voor betere SEO. Je moet de juiste zoekwoorden kiezen om op gevonden te worden. Dit zijn de woorden en zinnen die mensen gebruiken als ze ergens naar op zoek zijn in de Google zoekmachine. Maak bijvoorbeeld gebruik van tools, zoals Google Adwords Keyword planner of Moz’s Keyword Explorer. Zo kun je eenvoudig keywords vinden die gerelateerd zijn aan jouw product of dienst. Probeer ook te denken als je doelgroep. Dit kan je helpen om goede zoekwoorden te vinden. Goed zoekwoordonderzoek zorgt ervoor dat jij uiteindelijk hoger komt te staan in Google.

Optimaliseer je website

Heb je zoekwoordonderzoek gedaan, dan wordt het tijd om jouw website te optimaliseren. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat je een gedoceerde website hebt die voor zoekmachines begrijpelijk is. Dit doe je door je website in HTML5 te coderen. Hierdoor ziet hij er netjes uit en werkt hij ook op diverse apparaten. Het is ook aan te raden om gebruik te maken van een sitemap en een robots.txt bestand. Hierdoor zal je website beter zichtbaar worden in de Google zoekmachine.

Plaats kwalitatieve content

Jouw website kan niet zonder goede inhoud. De inhoud op jouw website moet dan ook interessant, boeiend en nuttig zijn. Wanneer mensen de inhoud leuk vinden, zullen ze deze delen en er links naar plaatsen. Hierdoor rankt jouw website hoger in de Google zoekmachine. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er veel zoekwoorden in jouw teksten staan. Zo kunnen zoekmachines de inhoud beter vinden en annexeren en dat komt jouw positie in Google weer ten goede.

Linkbuilding!

Wil je dat jouw website optimaal scoort in de SERPs, dan is het ook belangrijk om je website van backlinks van andere websites te voorzien. Dit doe je door aan linkbuilding te doen. Deze backlinks zijn echt een must. Hoe meer backlinks je hebt, des te hoger jouw website in de Google zoekmachine zal ranken.

Versnel je website

Een tip die je zeker niet mag vergeten, is het versnellen van je website. Door jouw website te versnellen, zorg je voor een snelle en responsive website. Wanneer je website traag is, zal deze niet alleen slechter worden beoordeeld door Google. Gebruikers zullen eerder afhaken en naar de concurrent gaan. Daarom is een snelle website van groot belang.

Wist jij al dat je op deze manieren hoger kunt komen in Google? Ga meteen aan de slag met onze tips voor SEO, zodat ook jij de top bereikt!

Recente blog Artikelen
Waarom je gereedschapskist als ondernemer nooit vol genoeg is
Als ondernemer weet je dat de markt continu in beweging is. De concurrentie slaapt nooit en klanten verwachten steeds meer. Om bij te blijven,
Hoe gaat iets viral
Viral gaan op het internet is een fenomeen dat velen fascineert. Het is het digitale equivalent van mond-tot-mondreclame, maar dan op een schaal die